Painting the Past

Painting the past matte verf, voor een resultaat die herinneringen oproept aan klassieke interieurs van Engelse landhuizen en kastelen. 

Rustiek stijlvol, maar bovenal de garantie voor de warme sfeer in uw woning.  Het kan dankzij de matte krijtverf en muurverf van Painting the Past. Verkrijgbaar in 35 Traditional colours, 12 New Neutral colours , 12 Soft Loft colours , 12 Shabby Chic colours, 12 White Poetry colours en 20 Children colours.

De authentieke verf bevat emulsies met veel krijt. Dat maakt ze veel matter dan de gebruikelijke verven. Ze komen zachter over en zullen niet gauw vervelen. Kleuren van vroeger, maar volledig beantwoordend aan de gebruikerseisen van nu: gemakkelijk te verven, afwasbaar en overschilderbaar. Dankzij de handgeschilderde kleurenstaalkaart weet u precies hoe de verf opdroogt.

De collectie van Painting the past bestaat uit ca 100 kleuren, verdeeld over de volgende types verf:

Matt Emulsion: De matt emulsion verf bevat veel krijt en komt het mooiste uit als het in twee lagen wordt aangebracht. De verf kan zonder voorbehandeling worden aangebracht over latex. De Matt Emulsion is verkrijgbaar in 35 authentieke kleuren, 12 New Neutrals, 12 softe „Soft Loft“, 12 trendy „Shabby Chic“ en in 18 frisse kinderkleuren

Eggshell & Matt: Deze verf is bijzonder geschikt in het interieur voor hout, mdf, muren en radiators. De ¨Matt¨ is net zo mat als de muurverf. De ¨Eggshell¨ heeft een lichte glansgraad en is daardoor beter geschikt voor bijvoorbeeld keukens en deuren. Grondverven is niet nodig. De verf dient in 2 a 3 lagen te worden opgebracht. Indien de oppervlaktes sterk zuigen adviseren we eerst een laag te brengen vermengd met 30% water. Radiatoren moeten koud zijn voordat deze geschilderd kunnen worden. De verf is geschikt voor gebruik op kindermeubels.

Paste wax: Paste Wax is een blanke of gekleurde, krijtachtige was. Deze kan worden aangebracht ter bescherming van de onderlaag of om een vergrijsd en verweerd effect te bereiken. Paste wax kan worden toegepast op onbehandeld hout of over de “matte” krijtverf. De Paste Wax wordt vervaardigd naar een oud recept met toevoeging van krijt. Paste Wax wordt aangebracht met een kwast of een niet-pluisende doek. Na ongeveer 15 minuten opwrijven met een schone, droge doek. Paste Wax is verkrijgbaar in de kleuren blank, wit, grijs en taupe.

Wij laten u graag kennismaken met de verschillende kleuren en uitvoeringen van Painting the past, in onze showroom. Ook kunt u via onze webshop de kleuren direct online bestellen. Deze worden binnen 48 uur bij u thuis afgeleverd.

De specialist in vloeren uit de regio

© 2014 Art of Home